Sunday, 25 January 2015

Reaksi Shila Amzah Pada Tweet Sharnaaz Ahmad Mengejutkan, Namun Sharnaaz Tidak KisahBaru-baru ini semasa Anugerah Juara Lagu 29 berlangsung, Shila Amzah telah bertanding dengan lagu Masih Aku Cinta. Khabarnya Sharnaaz telah menghantar satu tweet kepada Shila mengucapkan tahniah kepada penyanyi itu untuk persembahan yang hebat. Tweet itu mendapat ribuan Retweets dan Favorites, bagaimanapun reaksi Shila terhadap tweet Sharnaaz menimbulkan persoalan.
Shila telah menukar lirik lagu Masih Aku Cinta kepada Tidak Aku Cinta, dan  memuat naik video dia menyanyikan versi yang baru itu ke akaun Instagram miliknya.  Lagu masih Aku Cinta merupakan lagu yang ditulis oleh Shila kepada Sharnaaz. 

Di Melodi TV3 sebentar tadi, Sharnaaz menyatakan tweet yang dibuat olehnya adalah atas kapasiti sebagai seorang kawan dan tidak ada kena mengena dengan isu-isu sensitif antara mereka. Bagaimanapun, reaksi Shila adalah sesuatu yang tidak dijangkakan oleh Sharnaaz.
Kita baling bunga pada dia, dia baling **** pada kita. Nak buat apa, kan? Itu cara dia. Saya tak nak tengok kawan-kawan saya jatuh. Shila sudah berada pada satu tahap yang sangat-sangat tinggi. Saya dan keluarga saya semua sokong  dia.

Apapun, Sharnaaz mengakui tindakannya itu menyebabkan berlaku salah faham antara dia dengan kekasihnya (yang memadam semua gambar Sharnaaz dari akaun Instagramnya selepas itu) namun dia telah meminta maaf dan mengakui semua itu ialah kesalahannya sendiri.
Sambil mengakui yang satu ketika dahulu dia banyak bermusuh dengan individu-individu lain kerana suka ‘cakap lepas’  pelakon Suamiku Encik Sotong itu kini tidak mahu semua itu berlaku lagi kerana baginya pada usia 30 tahun dia ingin membuat perubahan dalam hidupnya.
Tweet tahniah tersebut telah pun dipadam oleh Sharnaaz kerana tidak mahu memanjangkan cerita.
Barang yang lepas jangan dikenang kata orang. Kata orang juga, maafkanlah bukan kerana orang tersebut berhak dimaafkan, tetapi kerana anda berhak untuk merasa aman. Semoga keduanya akan berbaik semula satu hari nanti atas dasar kawan. Doakan yang terbaik untuk mereka berdua. Amin
Apapun, kedua dua selebriti ini dilihat semakin kukuh di dalam industri. Tahniah buat Sharnaaz mahupun Shila.

9 comments :

 1. masing2 nk menjatuhkan diri masing2,,xsenang duduk tgok org senang...~lirik lagu nie

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. I heard that people use http://clashofclanshelper.com/ and its great! You receive your Clash of Clans gems instantly!!! BETTER GAME

  ReplyDelete
 4. I heard that people use http://clashofclanshelper.com/ and its great! You receive your Clash of Clans gems instantly!!! BETTER GAME

  ReplyDelete
 5. I heard that people use http://clashofclanshelper.com/ and its great! You receive your Clash of Clans gems instantly!!! BETTER GAME GUARANTEED! (kcHuAu2UvH)

  ReplyDelete
 6. I heard that people use http://clashofclanshelper.com/ and its great! You receive your Clash of Clans gems instantly!!! BETTER GAME GUARANTEED! (kcHuAu2UvH)

  ReplyDelete
 7. I heard that people use http://clashofclanshelper.com/ and its great! You receive your Clash of Clans gems instantly!!! BETTER GAME GUARANTEED! (kcHuAu2UvH)

  ReplyDelete